Meteen naar de inhoud

Corona-update 28 januari 2022

Vanmorgen heeft het districtsbestuur vergadering gehouden o.a. over de versoepelingen die afgelopen dinsdag zijn aangekondigd. Ook de KNBB sectie Carambole (KVC) heeft vanmorgen op haar website verduidelijkt wat de versoepelingen inhouden (zie website).
Voor district Nijmegen geldt het volgende:
* omdat de horeca moet sluiten om 22.00 uur kan de districtscompetitie nog niet opgestart worden. De gemeente Nijmegen heeft ons duidelijk gemaakt dat een café waarin biljartwedstrijden gespeeld worden als hoofdfunctie horeca heeft, en dus om 22.00 uur dicht moet. Daarop wordt ook gehandhaafd. Wij hebben alle verenigingen benaderd, het grote merendeel heeft laten weten geen mogelijkheid te zien met deze sluitingstijd competitie te spelen.
* met ingang van zaterdag 5 februari wordt er weer PK gespeeld. Dat kan op zaterdag en zondag overdag. Onze nieuwe wedstrijdleider Jan Doeleman is druk met de organisatie daarvan. Tevens probeert hij zoveel mogelijk de uitgestelde voorwedstrijden en districtsfinales alsnog in te plannen.
* KVC heeft laten weten alle bandstoten-klein klassen te schrappen, zodat er binnen de districten meer ruimte ontstaat om de resterende PK’s te spelen. District Nijmegen probeert toch alle openstaande bandstoot-PK’s te laten spelen, maar weet dan, dan het ophoudt bij de districtskampioen. Een gewestelijk vervolg is er dus niet.

Op 15 februari zal de volgende persconferentie zijn. Indien dan besloten wordt de openingstijden in de horeca te verruimen tot 24 uur of later, zullen wij met ingang van maandag 21 februari de competitie weer opstarten.