Meteen naar de inhoud

Nieuws

Arbitersopleiding 2024

Na een succesvol verlopen KNBB Arbiter 1 opleiding voor de Districten
Nijmegen, Oss en Veluwezoom eerder dit jaar, willen wij nu doorpakken
met een Arbiter 2 en misschien wel een Arbiter 3 opleiding.
Ben jij toe aan de volgende stap in je Arbiter carrière?
Ben je geïnteresseerd en ben je al in het bezit van je KNBB Arbiter 1
of Arbiter 2 batch? Meld je dan aan bij de coördinator van je district
of rechtstreeks bij mij. Dit najaar willen wij starten met een KNBB
Arbiter 2 en een KNBB Arbiter 3 opleiding. Voor beide opleidingen zoeken
wij nog een paar kandidaten alvorens we de opleiding definitief van
start kunnen laten gaan.

De opleiding zal bestaan uit 6 dagdelen plus een afsluitende examendag.
Op dit moment zijn nadere details over data en de locatie nog niet
bekend. Uiteraard zullen wij proberen om de locatie zoveel mogelijk
centraal in te plannen zodat reistijden en -afstanden voor alle
deelnemers binnen de perken blijven. De data zullen we in onderling
overleg afstemmen. Mocht je meer willen weten over dit bericht of over
Biljart Arbitrage in het algemeen, mag je altijd contact met mij
opnemen.

Met vriendelijke groet,
Gert-Jan van de Ven
Coördinator Arbitersopleiding district Nijmegen
T: +31 6 24 39 52 80
E: gjvdv@hotmail.com

Demonstratie Raymond Ceulemans

Op 17 maart a.s. zal Raymond Ceulemans een demonstratie geven van zijn biljartkunsten bij D.L.S. in Groesbeek. Voor meer informatie zie bijgaande affiche.

Piqué augustus 2023

Klik HIER voor de Piqué van augustus 2023 met alle mededelingen, regels etc. over de competitie en de PK voor seizoen 2023/2024.

Berekening moyenne speler NO

Met ingang van seizoen 2023/2024 heeft de KNBB de herziening voor een speler met een nieuw opgegeven moyenne aangepast. De eerste 4 partijen wordt het moyenne van deze speler NA ELKE PARTIJ aangepast. Dat lijkt moeilijker dan het is. Klik HIER voor een precieze beschrijving.
Wel belangrijk is het om de wedstrijduitslag van een team met een NO-speler zo snel mogelijk in te voeren in Biljartpoint. Dan wordt het nieuwe moyenne direct berekend en in Biljartpoint geplaatst. Dit is vooral belangrijk bij wedstrijden die snel op elkaar volgen, bijv. vrijdagavond uit en maandag thuis.
Moet de betreffende NO-speler op dezelfde avond zijn 3e en 4e partij spelen, dan geldt voor beide partijen het aanvangsmoyenne voor de 3e partij. Zie de laatste zin van betreffende bijlage.

Succesvolle arbitersopleiding afgerond

Op 8 juli jl. hebben 7 kandidaten, waaronder 3 uit district Nijmegen, succesvol het examen voor de opleiding KNBB Arbiter 1 afgelegd. Deze opleiding is verzorgd door Gert-Jan van de Ven met zijn club BV de Vriendenkring uit Bergharen. Klik HIER voor een verslag van de examendag.

Voorspelers B1-Niveau gevraagd

Wellicht is het bekend dat momenteel bij Vriendenkring Bergharen een KNBB arbiter 1 opleiding bezig is. Voor een succesvol verloop voor de kandidaten van de opleiding is hulp van spelers bij het praktijkgedeelte van groot belang. Wij zijn op zoek naar voorspelers die het 3-banden beheersen. Het liefst minimaal B1 spelers. Wij zoeken nog hulp van 1 speler bij de lessen van za. 17 juni, za. 1 juli en bij het examen op za. 8 juli. Bij de lessen van 17/6 en 1/7 worden de spelers verwacht vanaf 12.00 uur. De tijdsplanning voor het examen is nog niet bekend, maar dat zal een groot deel van de middag in beslag gaan nemen. Dit bericht graag doorsturen aan uw 3-banden spelers.
Bij voorbaat dank, met vriendelijke groet,
Gert-Jan van de Ven
arbiter opleiding coordinator KNBB district Nijmegen
T: +31 6 24 39 52 80
E: gjvdv@hotmail.com

De Arbitersopleiding 2023 is begonnen

Zaterdag 22 april jl. was in het Biljarthome van Vriendenkring Bergharen de aftrap van de officiële KNBB Arbiter 1 Opleiding. Niet alleen de aftrap, maar ook het vervolg van deze opleiding vindt plaats in het Biljarthome van Vriendenkring. De 7 kandidaten gaan in de maanden mei t/m juli onder leiding van de ervaren oud arbiter Paul Beckers de discipline van arbiter van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond onder de knie proberen te krijgen. De kandidaten zullen zich thuis vooral moeten voorbereiden op het theoretische deel van de opleiding. Tijdens de lesbijeenkomsten zal de theorie in de praktijk geoefend gaan worden. De opleiding wordt afgesloten met een examen, ook weer omvattend een theorie- en praktijkgedeelte.

Wanneer kandidaten slagen voor de opleiding zullen zij ingezet worden voor diverse PK toernooien binnen het district waarvan ze lid zijn. De arbitercorpsen van de diverse KNBB-districten kunnen nieuwe arbiters goed gebruiken. Is je interesse gewekt door dit bericht, kom dan tijdens de lessen gerust eens een kijkje nemen. Je mag ook altijd contact opnemen voor meer informatie.
De lesdagen zijn: 27 mei, 3 juni, 10 juni, 17 juni, 1 juli; Examendag: 8 juli.
Het Biljarthome van Vriendenkring Bergharen is tijdens de lesdagen gewoon toegankelijk. Tijdens de examendag willen de kandidaten zich uiteraard concentreren op het slagen voor de opleiding, houd daar dan rekening mee.

Biljartvereniging Vriendenkring
Coordinator arbiter opleidingen KNBB District Nijmegen
Gert-Jan van de Ven
gjvdv@hotmail.com
06-24395280